۱۳۸۸ بهمن ۲۳, جمعه

شاهزاده رضا پهلوی:ما خواستار دمکراسی راستین در ایران هستیم

رادیو فردا:در آستانه ۲۲ بهمن ماه، سی و يکمين سالگرد انقلاب اسلامی با شما گفتگو می کنيم. در شرايطی که امروز در آن هستيم، چه تفاوتی ميان اين سالگرد و سال های پيش می بينيد؟


اولاً تفاوت عمده امروز با يک جو انقلابی، می توان گفت، در مقايسه با سی سال پيش در اينجا است که اين نيست که مردم چه چيزی را نمی خواهند بلکه علی الخصوص تفاوت عمده اينست که خيلی بيشتر می دانند که در مقابلش چه می خواهند. چيزی که سی سال پيش کاملاً تشريح نشده بود ومتاسفانه عواقب آن را هم ديديم. به هر حال فکر می کنم کشور ما امروز آبستن يک سلسله حوادث بسيار مهم است.

به اين مفهوم که اين جريان در چه جهتی خواهد رفت و خواسته ديرينه هم ميهنان مان آيا به دست خواهد آمد در نتيجه اين تلاش ها و مبارزات؟ به اعتقاد من مسئله خيلی عميق تر و فراتر از اين نظام می رود. ما در جستجوی آينده ای هستيم که در آن حاکميت مردم، آزادی، برابری، حکومت قانون، عدالت و تمام مواردی که در اعلاميه حقوق بشر هست که به چنين نظامی دست پيدا کنيم که واقعاً يک دموکراسی راستين در کشورمان داشته باشيم، که قطعاً اين نظام پاسخگوی درخواست ها و انتظارات نيست.

پس از انتخابات رياست جمهوری در ايران و اعتراض هايی که به نتايج اين انتخابات شد، جنبشی در ايران شکل گرفت به نام جنبش سبز. شما خودتان را در اين جنبش سبز می بينيد؟

صد در صد. ولی برداشت من از سبز در قالب يک خواسته اساسی جامعه است برای حقوقش، برای حاکميتش، برای آزاديش. جوانان ما که اينقدر شجاعانه دارند در خيابان های ايران کشته می شوند و گلوله می خورند از نيروهای ضربتی، مطمئناً به خاطر يک اصول عميق تر مبارزه می کنند تا فقط نتيجه يک انتخابات. به نظر من خواسته اصلی اکثريت اين جريان رسيدن به يک وضعيتی است ک به اعتقاد من فراتر از اين نظام خواهد رفت.

اگر به آينده نگاه کنيم، کسانی که هم اکنون در ايران دستور سرکوب صادر می کنند يا نيروهايی که در سرکوب معترضان شرکت دارند، در آينده، اگر آينده ای برای اين جنبش وجود داشته باشد، اين افراد کجا قرار می گيرند؟

يک حقيقتی را بايد برای شما بيان کنم که اميدوارم هم ميهنانم به اين مهم خوب دقت کنند به خصوص نمايندگان گروه های مختلف انتظامی کشور، منجمله ارتش، سپاه پاسداران و حتی نيروهای بسيج. انتقال اين حکومت به يک حکومت ديگر در قالب يک جريان غيرخصومت آميز، فقط می تواند با شرکت خود اين نيروهای انتظامی انجام شود. راه دوری نرويم.

همان سی سال پيش هم انتقال قدرت از حکومت سابق به حکومت همين نظام، در جايی که ارتش ايران دخالتی نکرد، بنابراين انتقال قدرت از حکومت قبلی به بعدی با خونريزی خيلی کمی شکل گرفت (اگر بگويم تقريباً نامحسوس در مقايسه با خيلی حرکات انقلابی که با مقدار زيادی زد و خورد و کشته شدن افراد در کشورهای مختلف ديديم).

امروز من می گويم اولاً که آينده صد در صد برای کسانی که در اين نظام گير کرده اند و ديگر اعتقاد ندارند و خيلی هايشان هستند امروز، چه در بدنه سپاه و چه در بقيه جريان ها که ديگر اعتقادی به اين نظام ندارند که زمانی فکر می کردند در جهت منافع مردم خواهد بود، امروز می توانند به جرگه مردم بپيوندند و نبايد فکر کنند که با از بين رفتن اين حکومت، آينده آنها نيز در خطر است. برعکس جای خودشان را در اجتماع و آينده کشور حتماً خواهند يافت و نقش بسيار بارزی در اين انتقال قدرت خواهند داشت و بايستی به اين مسئله اعتقاد داشته باشند.

اما اين کافی نيست که من نوعی اين اعتقاد را داشته باشم. اين آمادگی را بايستی کل جامعه نشان دهد. همين هفته ها و ماه های گذشته وقتی ديديم در بعضی مواقع هم ميهنانی که مورد سرکوب قرار گرفته بودند، وقتی با بعضی از اين نيروهای انتظامی روبرو بودند، خشونت نشان ندادند و حتی بسياری از اين عوامل بسيج يا ديگران را رها می کردند و به شکل انتقام جويانه خشونت نشان نمی دادند.

به جز آن اقليت ذينفع در باقی ماندن اين حکومت، آن مافيای حکومتی که مملکت ما را سی سال است دارد می چاپد و کوچکترين اهميتی به مردم ايران و خوشبختی مردم ايران ندارند و اصلاً به ايران کار ندارند، بدانند آن اقليت محدود فقط در راس نشسته و به اميد اين نشسته اند که يک نيروی ضربتی اينها را در قدرت نگاه دارد. در صورتی که جای اينها در بدنه جامعه است، در آغوش جامعه است و ما می توانيم به اين آينده برسيم.

نمایش قدرت مردم در برابر توان نظامی - امنیتی رژیم ولایت فقیه

روز گذشته 22 بهمن سالروز قیام شکوهمند مردم علیه استبداد شاهنشاهی که توسط دزدان و یغماگران به سرقت رفت بود. رژیم سرکوبگری که از بطن قیام توده ها برخواست و با حیله و نیرنگ سوار بر امواج خروشان آن رهبری قیام را تصاحب کرد، پس از 31 سال با کارنامه ننگینی مملو از قتل و کشتار و سرکوب، آزادی ستیزی و خفه کردن هرگونه صدای اعتراضی مجبور شد تا در پناه اسلحه سرد و گرم سالروز آن روز تاریخی را برگزار کند.

برخلاف سالهای گذشته، رژیم دزدان و دغلکاران نه تنها نتوانست یکه تازی خود را به چشم جهانیان بکشد بلکه، با به میدان آوردن تمام استعداد نظامی و امنیتی خود، حکومت نظامی اعلام نشده ای را در سرتاسر کشور بر قرار کرد. با گله های بسیجی و پاسدار، خودروهای زرهی و جنگی، نظامیان مسلح به انواع اسلحه های سرکوبی و در نهایت به رخ کشیدن نیروی سرکوبگر خود، رژیم سعی کرد تا در مقابل مردم به جان آمده از ظلم و ستم رژیم پلید ولایت فقیه به صف آرایی بپردازد. اما تمام نمایشهای مضحک دغلکاران و تصاحب کنندگان قیام شکوهمند مردم به پشیزی نیرزید و جوانان دلیر به پا خواسته هر کجا که فرصت به دست آوردند، صدای خود را بلند کردند و با درگیری با نیروهای سرکوبگر و سر دادن شعار، حضور قدرتمند خود را به نمایش گذاشتند.

در طول خیابانهایی که مسیر تظاهرات این روز بود، بر خلاف گذشته از پلاکاردها و عکسهای رنگی و بزرگ رهبران رژیم خبری نبود. کمتر کسی پلاکارهای حکومتی حمل می کرد و یا به تکرار شعارهای فریاد زده از بلندگوهای حکومتی می پرداخت. بدون پلاکارد و شعارهای نمایشی حکومت، بودن مردم حاضر در تظاهرات نشان داد که آنان به دسته تبهکاران حاکم تعلق ندارند بلکه، به خواسته خود و برای به چشم کشیدن توان دخالتگر خویش در میدان حضور دارند.

درگیریهای جانانه جوانان جنبش با نیروهای سرکوبگر از یک طرف و حمله و هجوم گله های اوباش حکومتی به مردم معترض در جای جای تظاهرات نشان از نمایش قدرت آشکار جنبش مردم با حکومت داشت.

هرچند سرکوبگران و یغماگران ثروت ملی مردم با زور اسلحه های مدرن و مزدورهای اجیر شده و تعلیم یافته سعی کردند تا مردم حاضر در خیابانها را به سکوت بکشانند اما اخبار انتشار یافته و فیلمهای مخابره شده از این روز گواه به سُخره گرفتن سرکوبگران و اوباش مزدبگیر حکومت توسط مردم است.

رویارویی مردم با رژیم ظالم و ستمگر ولی فقیه تنها به همین روز ختم نخواهد شد. این روز گواه این مدعاست که مردم از رژیم ولایت فقیه و دزدان و دغلکاران حاکم که به چیزی جز قدرت خود نمی اندیشند منزجرند و برای برهم زدن بساط آخوندهای تاریک اندیش آدمکش و آزادی ستیز عزم خود را جزم کرده اند. این رویارویی ادامه دارد و مردم تا رسیدن به خواسته انسانی خود که همان آزادی و دموکراسی در کشوری بدون ولایت فقیه است از پای نخواهند نشست.

جعفر پویه